Det politiska läget mellan partierna och deras samarbetsvilja är minst sagt undermåligt. Först utmärker sig Liberalerna genom att vilja få igenom sin politik att flytta över till högerblocket där de tidigare hört hemma med sitt urusla väljarstöd under riksdagsspärren. Antagligen i tro att de ska växa och få större stöd. Sedan sätter de ner foten och bröstar upp sig och tänker inte samarbeta med SD och ge dem något inflytande varken i regeringen eller som tjänstemän i riksdagskansliet.

SD har nästan 20% av väljarkåren och att de växer beror på att övriga partier inte lyckats med att lösa de problem som de har skapat. Det är SD som ska brösta upp sig och peta Liberalerna på näsan och inte tvärtom.

Sedan har vi moderaterna och Ulf Kristersson, som yvigt deklarerar att de ska ta tag i samhällsproblemen då det gäller de kriminella gängen, klan kulturen och integrationen. Inte heller han vill ge SD någon plats i regeringen utan tror sig plocka russin och få SD:s röster i de frågor där de tycker lika.

Med andra ord är det SD som skall kliva fram och tala om vad de vill med hänsyn till det röstetal de har bland svenska folket. Det kallar jag demokrati. Detta bollande med småpartier i regeringsarbetet och det stora inflytande de fått är orimligt att erbjuda svenska folket.

Via Miljöpartiet har vi fått en snabb nedräkning av svensk kärnkraft en av våra främsta leverantörer av elkraft, som givit Sverige det välstånd vi har och det på ett fossilfritt sätt. Vindkraft och solkraft är utmärkta komplement men är inte ett säkert leveranssätt av el till vår basindustri. Motståndet till kärnkraft är så dåligt tajmat till det ökande elbehovet som ligger framför oss vid övergången och omställningen till eldrift av bilar, bussar och lastbilar. Tågen drivs redan med el. och ska fortgå.

Med kärnkraft kan Sverige vara en betydelsefull Leverantör av elkraft till övriga länder i Europa. Har Sverige råd med att inte göra det? Det sägs att det går bra för Sverige! Visa då att det kommer att fortsätta göra det och lyssna till folkets röster, det är ju det som är den riktiga demokratin och slår det fel kommer det ett nytt val, vad är problemet?